BLOGG – VELKOMMEN

Linda Lai - hovedfoto some

Jeg startet denne bloggen og begynte å tvitre (@LindaLaiProf) høsten 2013 for å kunne kommunisere om det jeg forsker på – som professor i ledelse og organisasjonspsykologi – til flere enn mine kolleger. Etter det har jeg også begynt å bruke LinkedIn – og helt nylig også Instagram (lindalaiprof).

Blogging, tvitring og «Linking» er en raskt og effektiv måte å kommunisere til mange på, som mange flere forskere burde benytte seg av. Og det du leser nå er en formidlingsblogg, ikke en akademisk blogg.

Jeg jobber mye med eksperimenter i jobben min som forsker, og blogging og tvitring er for meg et eksperiment som kombinerer det faglige og personlige. Jeg vil først og fremst snakke om fag, men det går ingen helt klare skiller mellom fag og person når man jobber med noe som angår alle, inkludert en selv.

Dere som leser dette skal vite at det å komme seg på sosiale medier og etablere en hjemmeside har sittet langt inne for en introvert fagidiot som meg selv. Men jeg synes det jeg jobber med er så viktig at jeg ønsker å kommunisere det til flest mulig interesserte. Og dette er en fantastisk mulighet til å ta regi selv og bruke de ordene jeg selv synes er riktige, fremfor å overlate det til andre – og til å komme i direkte dialog med mange.

Jeg brenner for det jeg jobber med og synes det blir mer og mer interessant og givende. Desto større grunn til å dele med andre. Hva skal forskningen ellers tjene til? De vitenskapelige journalene vi forskere belønnes for å publisere i, er som oftest ikke tilgjengelige for alle, men lukket inne i databaser man må betale for å få tilgang til. Og hva tjener forskningen og de vitenskapelige publikasjonene til, hvis ikke kunnskap og innsikt blir gjort tilgjengelig for de som trenger den?

Jeg skriver om min forskning og det jeg jobber med, samt linker til andre spennende ting jeg synes det er er viktig å dele. Viktige stikkord er makt, påvirkning, innflytelse, beslutninger, kompetanse og motivasjon. Noen som føler at dette overhodet ikke angår dem?

Blogginnleggene kommer ikke alltid like hyppig, men sjekk meg også ut på Twitter (@LindaLaiProf), LinkedIn eller Instagram (lindalaiprof).


Linda Lai

Kontakt meg helst på epost: linda.lai@bi.no.
(Jeg er lite/ikke tilgjengelig på telefon uten avtale.)

(Sist oppdatert september 2016.)

  1. Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Det setter jeg veldig stor pris på! (Og beklager veldig sent svar.)

  2. Helene M Danmo

    Tusen takk for et engasjerende, lærerikt og inspirerende foredrag på HMS-konferansen til HMS-faglig forum i Bergen i dag! Evalueringene tilsa at dette var av ypperste klasse, og jeg gleder meg til neste gang jeg får mulighet til å høre på deg igjen.

  3. Tusen hjertelig takk! Så utrolig hyggelig sagt av deg. Nå ble jeg veldig glad! (Beklager sent svar og bloggetørke, som kun skyldes tidspress – men mer kommer.) Stor smil!

  4. Mona Hartmann

    Mia Tørnblom er en av mine favoritter og hun nevnte deg, og så heldig er jeg at nå har jeg enda en favoritt. Tusen takk for alt det du deler – jeg deler videre! Og en ting til – du er vakker!

  1. Tilbaketråkk: Hvordan komme seg fra der du er til dit du ønsker å være – Kai Trulsen

  2. Tilbaketråkk: Bloggrefleksjonar | kathrinews

Kommentar? Undertegn med fullt navn! Jeg er ikke anonym...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: